Over MonumentPlus

MonumentPlus is in 2016 opgericht door Jan Baas uit Nieuw-Lekkerland. Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest bij een landelijk bekend restauratieaannemer, vond hij het tijd om voor zichzelf te beginnen.

MonumentPlus heeft inmiddels voor veel verschillende opdrachtgevers gewerkt, zie portfolio. Met name op het gebied van:

  • Aanvragen subsidie
  • Begeleiding van onderhoud- en restauratieprocessen
  • Projectleiding restauratie 

 

Aanvragen subsidie kerken en andere monumentale gebouwen

MonumentPlus heeft veel ervaring met het aanvragen van onderhouds- en restauratiesubsidie voor monumentale gebouwen, waaronder veel kerken.  Tot nu toe zijn de door MonumentPlus opgestelde subsidieaanvragen voor 100% gehonoreerd. Dit houdt in dat de aanvragers in alle gevallen de gevraagde subsidie toegekend kregen.

Begeleiding restauratieproject

Wanneer een subsidie is toegekend begint een volgende fase: de aanbesteding. Offertes opvragen, vergelijken, een aannemer kiezen en een opdracht geven. MonumentPlus heeft voor diverse klanten deze fase begeleid. Na de opdracht gaat de aannemer aan de slag. Sommige klanten kiezen ervoor om zelf het contact met de aannemer te onderhouden en een oogje in het zeil te houden. Andere klanten hebben ervoor gekozen om de begeleiding van het restauratieproces uit te besteden aan MonumentPlus.

Projectleiding restauratie

MonumentPlus wordt door een restauratieaannemer ingehuurd als projectleider voor restauratieprojecten.

Werkgebied Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht, West-Brabant en Gelderland

MonumentPlus is de afgelopen twee jaar vooral actief geweest in de provincie Zuid-Holland. Projecten en klussen liggen bij voorkeur in een straal van 100 km van het bedrijf. Dit houdt in dat ook klanten uit de province Utrecht, Zeeland en het westen van Brabant en Gelderland van harte welkom zijn.

 

 

 

Persoonlijke aanpak en maatwerk

Met MonumentPlus heeft u het voordeel van een klein bedrijf met een persoonlijke aanpak. Voor kleine of grote budgetten; MonumentPlus kijkt samen met u hoe uw plannen zo goed mogelijk verwezenlijkt kunnen worden. Wilt u veel zelf doen, maar mist u bepaalde expertise, dan adviseert en ondersteunt MonumentPlus u waar nodig. Wilt u het gehele proces van subsidieaanvraag tot verbouwing uit handen geven? Dan regelt Monumentplus dat voor u van A tot Z.
 

Cultuurhistorie en met name oude en historische gebouwen zijn mijn passie. Ik vind het belangrijk dat ze bewaard blijven voor toekomstige generaties en bijdragen aan een fijne leefomgeving als bakens in de tijd.